Afdeling 10 NON
Afdeling 10 NON

Afdeling 10 NON
Afdeling 10 NON
Afdeling 10 NON
Afdeling 10 NON
Afdeling 10 NON


Afdeling 10 NON
Afdeling 10 NON
Afdeling 10 NON
Afdeling 10 NON
Afdeling 10 NON
Afdeling 10 NON
Afdeling 10 NON

Afdeling 10 NON
Afdeling 10 NON

Welkom


Op de website van

postduivenorganisatie

Afdeling 10

Noord Oost Nederland

Jeugd heeft de toekomst


Verslag Jeugddag afdeling 10 Noord Oost Nederland

Op 25 maart jl. hebben wij onze jaarlijkse jeugddag gehouden. Dit jaar waren wij voor het eerst te gast bij Robin Hood te Drouwenerzand.  De opkomst onder onze jeugdleden was redelijk te noemen, hoewel het er wel wat minder waren dan het afgelopen jaar. Dit had meerdere oorzaken : zo zijn er in 2016 enkele jeugdleden doorgestroomd naar de senioren en waren een aantal  vanwege omstandigheden verhinderd om te komen.

Nadat alle jeugdleden met hun begeleiding gearriveerd waren, werden ze welkom geheten door de voorzitter van de Jeugdcommissie en kregen ze een korte uitleg wat hun allemaal stond te wachten.

Na een drankje en een groepsfoto werden wij door Robin Hood opgehaald om naar het volgende onderdeel van de middag te gaan. We werden naar de kelder geleid waar er groepen werden gevormd die zich om beurten konden bekwamen in : handboog, kruisboog, windbuks en pistool schieten. Het waren leuke activiteiten en iedereen was super enthousiast hierover.

Na ruim een uur schieten op allerlei doelen, werden de scorekaartjes ingeleverd en werden we teruggebracht naar de zaal voor het verdere programma. Het volgende onderdeel van deze middag was de prijsuitreiking van het seizoen 2016. Aangezien wij in onze afdeling bij de jeugd vliegen in 2 rayons (Noord en Zuid) hadden wij voor zowel Keizergeneraal Noord als Zuid 5 prijzen beschikbaar. Daarnaast hadden wij voor de eerste 3 van de gehele afdeling ook nog een aparte prijs.

Hieronder het overzicht van de keizergeneralen van Noord en Zuid :

Noord : 

1.
Dylan Hilbrands
2. Youri Meijerhof
3. Michiel Solle
4. Job van der Horn
5. Stephanie Ottens

Zuid :

1.
Wiersema & Gossen
2. Guido Bosch
3. Sander Schra
4. Kjelld en Chaline Temmen
5. Jelle Hooikammer

Algeheel Afdeling 10 :

1.
Dylan Hilbrands
2. Wiersema & Gossen
3. Guido Bosch


Alle aanwezige jeugdleden kregen een prijs. Degene die niet tot de keizergeneralen behoorden maar toch bij de eerste drie per categorie kregen een medaille en degene die niets hadden kregen een aanmoedigingsprijs. Daarnaast kregen alle aanwezige jeugdleden 1 zak duivenvoer.

Na de prijsuitreiking was het tijd om te eten. Er was een buffet ingericht met zoals het hoort op een jeugddag patat/snacks/ijs. Iedereen kon zoveel halen als ze wilden. Voor de begeleiding was er ook nog keuze uit gezonde dingen.

Toen iedereen genoeg had gehad, was het tijd voor de grote verloting met heel veel prijzen. Alle jeugdleden hadden gratis lotjes ontvangen en de prijzen werden gelijkmatig onder de jeugdleden verloot. Alle prijzen zijn beschikbaar gesteld door de vele sponsoren.

Tot de sponsoren behoorden o.a. Lasterie Shop Schöningsdorf  (Dld), Van Robaeys (B), Tattoostudio Carolien, Van Tilburg Hobbyshop Klootstertille, Matador, Natural Zoersel (B), Gerard Koopman, Garvo, Beyers, Houthandel Kuipers, Giantel en nog vele anderen. Hiervoor willen wij hen dan ook names je jeugd van afdelling 10 hartelijk danken.

Na de verloting was het tijd om de (op de vluchten gewonnen) zakken voer uit te reiken aan de winnaars. Om 17:45uur was de geslaagde dag teneinde en keerden alle jeugdleden met hun gewonnen prijzen naar huis terug. Ook willen wij de begeleiders bedanken dat jullie de jeugdleden in de gelegenheid hebben gesteld om deze jeugddag te bezoeken.

Jeugdcommissie Afdeling 10


  

© Afdeling 10 NON. Webdesign en beheer Aart Bakker

Afdeling 10 Noord Oost Nederland

Uitslag van de week !!

Uitslag Rayon Noord : 15-4-2017 Duiven  (± 87 duiven in concours)

Met een straffe wnw-wind werden de duiven van de Noord-groep om 12:00uur gelost in Duiven. Erwaren ca. 87 duiven van jeugdleden in het concours waarbij enkele topnoteringen werden gehaald in het totale concours van 10.619 duiven. Zo behaalden Stephanie Ottens en haar broertje Roy Ottens een top-50 notering.

De eerste 5 uit Rayon Noord waren :

1. Stephanie Ottens,      Valthermond      1452 mpm (29e van 10.619 duiven)
2. Roy Ottens,               Valthermond      1445 mpm (42e van 10.619 duiven)
3. Youri Meijerhof,          Oude Pekela     1417 mpm
4. Youri Meijerhof           Oude Pekela     1416 mpm
5. Stephanie Ottens       Valtermond        1410 mpm

Uitslag Rayon Zuid : 15-4-2017 Deurne (±287 duiven in concours)

Eveneens met dezelfde windomstandigheden werden de duiven van de Zuidgroep in Deurne gelost om 12:45uur. De snelheid van de zuidgroep lag ca. 100 mpm lager dan de Noordgroep. De prijzen werden onder de jeugd redelijk goed verspreid over het rayon zo vielen de 1e en de 3e in het midden. De 2e in het oosten en 4e en 5e in het westen van het rayon. Hier echter niet de topnoteringen als in de noord groep.  De eerste duif van de Gebr. S. + T. Koonstra legde beslag op plek 409 tegen 10.747 duiven.

De eerste 5 uit Rayon Zuid waren :

1.
Sietze en Tjerk Koonstra         Hardenberg        1323 mpm
2. Kjelld en Chaline Temmen       Weiteveen         1301 mpm
3. Sietze en Tjerk Koonstra         Hardenberg        1286 mpm
4. Jelle Hooikammer                   Staphorst          1282 mpm
5. Pieter Oosterling                    Staphorst          1279 mpm

Allemaal goed gedaan en op naar de volgende vlucht.